Acest site a fost realizat în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial "Mediu".
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
 
Lacul Stânca Costești
 
Evenimente
Evaluarea stării de conservare a speciilor de păsări
 

ROSPA0058, Lacul Stânca Costești cu cele nici 4 mii de păsări observate nu constituie o importanță avifaunistică deosebită în perioada migrației de primăvară și cuibărire, însă pot apărea stoluri mai mari de păsări, mai ales rațe în timpul pasajului de toamnă și a iernării.

 

Limitele sitului practic se limitează doar la suprafața lacului, cu o fâșie relativ îngustă de pământ. Astfel habitatele speciilor terestre de desemnare sunt foarte restrînse sau în unele cazuri chiar inexistente. Din acest motiv pare imposibili cuibărirea efectivelor mențonate în fomrularul standard Natura2000 în cazul unor sepcii de desemnare: Dendrocopos syriacus, Lanius collurio, Lanius minor.

Luna noiembrie s-a dovedit să prezinte o importanță deosebită pentru păsările acvatice migratoare, mai ales pentru rațe. Situl susține mai multe sute de rațe care aparțin genurilor Aythya și Bucephala.

În luna februarie 2012 doar iazul de liniștire era dezghețat unde speciile dominante erau rața mare (450), lișița (280) și rața sunătoare (140). Pe baza celor 955 de păsări prezenți lacul de acumulare este considerat un sit important și în perioada de iernare a păsărilor acvatice.Înapoi
 
 
 
 
 
Despre proiect  |   Descriere  |   Hartă  |   Valori naturale  |   Specii protejate  |   Evenimente  |   Contact

Copyright © ASOCIATIA OTUS. Creat de REKLAMPARK in 2012.